Pages

vineri, 7 ianuarie 2011

Bacalaureat 2011




Experimentul de anul trecut, cand examenul de bacalaureat a inceput in luna ianuarie cu prima proba orala, s-a dovedit a fi un esec. Din acest motiv, oficialii Ministerului Educatiei au decis ca “examenul de maturitate” sa fie concentrat la finalul anului scolar, asa cum a fost pana in 2009. Astfel, elevii se vor inscrie la examen in luna mai si vor incepe bacalaureatul in 6 iunie.

Dupa ce elevii si dascalii s-au declarat nemultumiti de faptul ca bacalaureatul s-a intins pe toata durata semestrului al II-lea, conducerea invatamantului romanesc a decis sa se revina la forma de examinare din 2009.

Astfel, in 2011, elevii din clasele terminale de liceu se vor putea inscrie pentru bacalaureat in perioada 23-27 mai. 27 mai va fi si ultima zi de cursuri pentru liceenii din clasa a XII-a si cei din clasa a XIII-a filiera tehnologica.

Prima proba, cea de competente lingvistice de comunicare in limba romana, va avea loc in perioada 6-8 iunie, urmand ca pentru elevii care provin din randul minoritatilor sa fie evaluati la aceeasi proba de limba materna intre 8 si 10 iunie.

Evaluarea elevilor la competente digitale se va desfasura intre 13 si 17 iunie, in vreme ce proba de competente intr-o limba de circulatie internationala va fi trei zile mai tarziu, in perioada 20-23 iunie.

Prima proba scrisa va fi tot cea la limba si literatura romana, in 27 iunie, fiind urmata de cea la limba materna a doua zi, in 28 iunie.

Pentru proba obligatorie a profilului, elevii se vor prezenta la evaluare in 29 iunie, examinarile finalizandu-se in 1 iulie la proba la alegere a profilului sau din cadrul specializarii.

Afisarea rezultatelor se va face in 3 iulie, iar eventualele contestatii vor putea fi depuse o zi mai tarziu, in intervalul orar 8-12. Dupa rezolvarea contestatiilor, intre 5 si 7 iulie, vor fi afisate rezultatele finale, in 8 iulie.

Pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat, elevii se vor putea inscrie in perioada 11-15 iulie, iar evaluarile vor incepe in 22 august, rezultatele finale dupa contestatii urmand sa fie afisate in 7 septembrie.


Sursa : eMaramures.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate